Hegalaburra

Familia
Pelágicos
Tailak
Neurri handiena: 458 cm., normalean 200 cm.-raino. Pisu handiena: 684 kg. Adin zaharrena: 15 urte.
Kontsumo
Dastatzeko garairik onena: dastatzeko lehentasunezko garaia martxoa eta ekaina bitartekoa da. Urria ere hilabete ona da.
Banaketa eremua
Atlantikoan, mendebalean (Kanadatik Brasileraino) eta ekialdean (Noruegatik Kanariar Uharteetaraino), Mediterraneo itsasoa eta itsaso Beltzaren hego partea barne.
Habitata
Pelagikoa, ozeanirra, migrazio handiak egiten ditu atlantikoan zehar. Gazteak ur epelagoetan mantentzen dira, helduak ur hotzetan ere sartzen dira.
Arrantza flota/aparailuak
Baxurako flota (amu bizia).
Elikatzea
Harrapakariak: baleak, itsas hegaztiak, beste arrainak. Elikadura: Beste arrain pelagiko (antxoa, txitxarro...), kalamar eta karramarro sardez elikatzen da.
Ugalketa
Ugalketa: Mediterraneoan udaran.Arrautzak eta larbak: pelagikoak, ozeano zabalean bizi dira.

Udalarrantz - Red de municipios pesqueros del País Vasco